Varje moment utförs för hand

Följ med oss in i ateljén där alla moment i produktionsprocessen utförs för hand. Våra motiverade och skickliga medarbetare lägger stort fokus vid detaljer för att säkerställa att varje matta som levereras ska få en så bra finish som möjligt. När det är dags för leverans sker detta enkelt och smidigt till våra samarbetspartners i Europa helt utan fraktillägg. Oavsett storlek på mattan.

När storleken har betydelse

Vi kan leverera våra mattor i nästan vilken storlek som helst så länge som breddmåttet inte överstiger måttet på moderrullen. Denna service är verkligen uppskattad eftersom den ger möjlighet att skapa en väldigt kundunik inredning, antingen med mattan i centrum eller som en subtil grund för ett vackert möblemang.

State-of-the-art kantning

Efter att ha levererat tusentals mattor med bandkant av lin, bomull och läder ökade efterfrågan efter en smalare, tunnare och mer subtil kant. Detta föranledde oss att undersöka möjligheten att skapa en ny , bättre langett jämfört med den relativt tråkiga och inte särskilt slitstarka varianten med rundade hörn som då fanns på marknaden. Målet var att ta fram en mer hållbar och nästintill osynlig langett där vi också kunde förse våra mattor med 90-gradershörn.

Efter två år av idogt letande och otaliga tester i vår ateljé hittade vi till sist det rätta tråden och lärde oss att bemästra de olika momenten i produktionsprocessen. Vi var nära att ge upp vid flera tillfällen men vi framhärdade och idag anses vår INVISILOC® av många vara state-of-the-art när det gäller kantning av mattor.

Världens största sybord?

Tillväxtresan har konstant krävt investeringar i ny utrustning och nya maskiner. När vi 2016 flyttade till nya lokaler kunde ett nytt och betydligt större luftdrivet sybord byggas. Det tog fyra månader att färdigställa och resultatet blev en 250 m² stor arbetsyta vilken vi tror är, om inte världens, så i alla fall Europas största sybord i sitt slag. Bordets storlek tillåter oss att hantera riktigt stora mattor utan problem.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan